CAFEA VERDE

Publicat la 2016-02-01

  • CAFEA VERDE
  • CAFEA VERDE
  • CAFEA VERDE
  • CAFEA VERDE


CAFEAUA VERDE 


Spre deosebire de cafeaua tradițională, care se obține din boabe de cafea prăjită, cafeaua verde este produsă din boabe de cafea proaspătă, neprelucată termic.

Cafeaua verde are un conținut ridicat de acid clorogenic (un antioxidant) care datorită prăjirii se reduce semnificativ. Cercetătorii au descoperit că această substanță inhibă absorbția  glucozei la nivelul intestinului subțire și eliberarea glucozei din ficat în sistemul circulator. Datorită acestui efect, ajunge mai puțină glucoză în fluxul sanguin și astfel, în organism incep să se descompună celulele grase pentru a obține energie și cantitatea de grăsime corporală începe să se reducă.

Accelerează metabolismul, reduce greutatea corporală și cantitatea de grăsime din ficat, ajutând la eliminarea toxinelor. Reduce nivelul colesterolului, prevenind bolile de inima și susține nivelul normal al glicemiei.

Pe lângă pierderea din greutate, acidul clorogenic poate fi un ajutor în reglarea tensiunii arteriale.

Conținutul de cofeina din cafeaua verde poate îmbunătăți starea de spirit și activitatea creierului. Cofeina îmbunătățește timpul de reacție, creșterea vigilenței și a memoriei, reduce oboseala, îmbunătățeste performanța cognitivă.

În cafeaua verde sunt prezenți mai mulți antioxidanți care reduc efectul radicalilor liberi de a distruge celulele.

Are gust obișnuit de cafea, dar este asemanatoare mai mult cu ceaiul, având însă o aromă mai intensă.

Comentarii

Nu există comentarii în acest moment.

Doar utilizatorii înregistrați pot posta comentarii.

Caută în blog