Articole în categoria "Cosmetice naturale"

Cosmetice naturale cu ingrediente naturale pentru ingrijirea tenului

  • CHIPAROS

    2015-12-29

    are parfum picant, masculin, cu o aromă rășinoasă, lemnoasă. Poate fi combinat cu uleiuri esenţiale citrice, cum ar fi lămâia, portocala, bergamota sau cu alte uleiuri esenţiale de: ienupăr, pin şi lavandă. Este folosit în industria cosmetică, în produse deodorante deoarece ajută la reducerea transpirației excesive.

    Postat în Cosmetice naturale, Uleiuri esentiale

  • Untul de Acovado

    2014-09-23

    Prin presarea pulpei fructului de avocado, rezultă un unt cu o textură cremoasă, bogat în vitamina: A, B, C, D, E, folosit în industria cosmetică la creme de față, corp, balsamuri și măști pentru îngrijirea părului.

    Postat în Cosmetice naturale

  • Apa de trandafir

    2014-09-17

    Apa de trandafiri se obține prin distilarea petalelor de trandafiri puternic mirositori, ce provin din: Bulgaria, Franța, Maroc sau Turcia, fară nici un adaos de substanțe chimice. Această apă este incoloră și cu miros plăcut de trandafiri, ce se folosește în tratamente cosmetice sau în ritualuri religioase.

    Postat în Cosmetice naturale

  • Unt de Mango

    2014-09-10

    Prin presarea și filtrarea sâmburilor de mango se obține un unt cu o textură moale, non-grasă comparativ cu alte uleiuri vegetale, ușor absorbită de piele, cu miros neutru și cu proprietăți benefice asupra pielii. Untul de mango conține: acizi grași esențiali, acid streatic, fitosteroli, polifenoli și vitamine.

    Postat în Cosmetice naturale, Uleiuri vegetale

  • Uleiul de mustar

    2014-07-16

    Uleiul de muștar poate fi obținut din oricare tip de muștar, prin presare la rece și filtrare, pentru o calitate superioară. Uleiul de muștar are o aromă iute și iritantă, bogat în acizi grași mononesaturați, Uleiul de muștar este preferat la gătit, în special în statul Benghal.

    Postat în Cosmetice naturale, Sanatate, Uleiuri vegetale

  • Ulei de morcov (Daucus carota)

    2014-07-15

    Ulei de morcov (Daucus carota)

    Postat în Cosmetice naturale

  • Uleiul de jojoba

    2014-03-11

    Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent şi lipsit de miros.

    Postat în Cosmetice naturale, Uleiuri vegetale

  • Ulei din samburi de caise

    2014-03-06

    Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obţinem ulei cu vascozitate medie şi miros specific, bogat în Omega 6 şi 9, fitosteroli, vitamine şi minerale.

    Postat în Cosmetice naturale, Sanatate, Uleiuri vegetale

  • Uleiul de chimen negru

    2014-03-04

    Seminţele de chimen negru conţin: trigliceride, proteine, uleiuri volatile, Omega 3 şi 6, acizi graşi esenţiali şi sunt folosite pentru condimentarea diferitelor mâncăruri şi pentru proprietăţile curative. Cu mii și mii de ani în urmă, datorită proprietăților sale curative, Egiptenii numeau nigella „habbatu al-baraka” adică „sămânţa binecuvântată”.

    Postat în Cosmetice naturale, Sanatate, Uleiuri vegetale

  • Uleiul de migdale dulci

    2014-03-04

    Uleiul de migdale dulci are proprietăţi emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor şi poate fi folosit ca atare sau amestecat în loşiuni, măşti sau creme pentru ten şi corp, sau în diferite tratamente pentru păr.

    Postat în Cosmetice naturale, Uleiuri vegetale

  • Uleiul de Argan

    2014-01-31

    Arganul este un arbore înalt, cu spini, frunze ovale de culoare verde tot timpul anului şi fructe asemănătoare cu măslinele. Arganul este originar din Maroc, unde este denumit „măslinul Marocului”, din regiunile sud-vestice: Agadir, Essaouira şi Taroudant, dar creşte şi în Insulele Madeira, Capului Verde și Insulele Canare.

    Postat în Cosmetice naturale, Sanatate, Uleiuri vegetale

  • Untul de Shea

    2014-01-09

    Untul de shea se obţine din nucile arborelui de Shea-Karité şi este originar din savanele din vestul Africii. ntul de shea este considerat „aurul Africii” fiind utilizat nu doar pentru îngrijirea pielii, ci şi la gatit şi iluminat, fiind un ulei care arde.

    Postat în Cosmetice naturale

Articole precedente »   

Caută în blog