Condimente

          Condimentele au avut un rol important de la începutul istoriei omenirii. Erau marfa cea mai preţioasă din cele mai vechi timpuri şi în Evul Mediu. În Europa deja din cele mai vechi timpuri, condimentele asiatice nu puteau lipsi de la mesele festive ale sărbătorilor. Deoarece cele mai multe condimente erau aduse din India, erau foarte scumpe datorită transportului lung şi costisitor. Au fost mai scumpe decât aurul până au ajuns pe mesele europene. Adevărata ţara de origine al condimentelor este India, unde se folosesc cele mai multe şi cele mai puternice condimente pentru prepararea produselor alimentare. Indienii adoră alimentele condimentate. Condimentele întotdeauna au avut un rol important în India. Deja în anii 1500-1000 I.E acestea au fost folosite ca marfuri comerciale. Condimentele sunt încă una dintre cele mai importante surse de venit în India. Au fost recunoscute efectele lor de vindecare încă de la începutul civilizaţiei, care este moştenită din generaţie în generaţie. În bucataria indiană fiecare condiment are şi valoare nutritivă, dar şi proprietaţi medicinale. Cele mai populare condimente sunt curcuma, ardeiul iute, ghimbirul, coriandrul, cuisoarele, scortisoara, piperul boabe, cardamomul, seminţele de chimen, usturoiul, şofranul, nucşoara şi seminţele de mac. În India, piperul - aurul negru - a fost folosit pentru conservarea cărnii, dar poate fi găsit în aproape toate alimentele. Curcuma este un condiment caracteristic la culoare, utilizat în principal pentru colorare. Seminţe de cardamom, regina condimentelor în India, se amesteca în principal în produse de cofetărie, dar sunt recomandate pentru tuse, sau pentru dureri de cap. Un condiment specific este scorţisoara, care este folosit pentru a aroma carnea şi preparatele din orez. Cuişoara se adaugă nu numai in dulciuri, dar este adăugat în amestecuri de curry, legume şi carne. Chimenul este un condiment foarte aromat, care are un rol benefic asupra sistemului digestiv. Se utilizează pentru tratarea tulburărilor digestive minore, se adaugă în preparatele de orez, legume, la carne de miel sau de pui. Seminţele de muştar sunt folosite la mâncăruri cu orez, legume şi leguminoase. Feniculul este un condiment foarte neobişnuit, dar din moment ce se crede că facilitează digestia este accesoriu indispensabil al maselor. Frunzele de dafin se adăugă în orez, în curry, oferă un gust caracteristic mâncărurilor. Ghimbirul a fost adus de greci şi de romani din India. Se găseşte în aproape toate preparatele cu legume şi carne indiene, precum şi ceapa şi usturoiul. Şi sarea este considerată ca un condiment, are un rol foarte important în conservarea alimentelor. Şofranul este cel mai scump condiment, este folosit pentru supe şi sosuri, dar şi pentru dulciuri. Seminţele de susan sunt preferate pentru aroma lor de nucă. Pentru a intensifica aroma lor şi gustul de obicei sunt prăjite. Seminţele de coriandru se utilizează întregi, sau măcinate. Laptele de cocos se utilizează pentru îngroşarea sosurilor. Orezul este un accesoriu inevitabil al meselor, există mai multe moduri pentru a condimenta şi prepara. Şi pentru carnea de peşte se cunosc diverse metode de preparare. Carnea de pui este cel mai des folosit, renumit fiind puiul tandoori. “Tandoor” este un cuptor tradiţional portabil care este întâlnit în bucătăriile nord indiene. Foarte popular este şi carnea tocată, din carne de miel. Carnea de porc este consumată numai de anumite grupuri de oameni. Pâinea se prepară în diferite modalităţi în funcţie de regiune, sub forma de blat, lipie sau chifle. De exemplu: pâinea Naan arată ca un blat de pizza şi este copt în cuptorul tandoori. Dulciurile indiene sunt foarte dulci, cremoase şi aromate. Sunt populare budinca, dulciurile, preparatele din gris, plăcinte şi halva. Printre ingredientele cu un rol important pot fi amintite produsele lactate, migdalele, fisticul, nucile, vanilia şi apa de trandafir.

Sunt 46 produse.

Se afiseaza 1-32 din 46 produse

Filtre active

Cimbru - 50 g

3,50 RON

Cimbru - 50 g

Cimbrul este întrebuințat de cele mai multe ori pe post de condiment în diferite preparate culinare atât proaspăt cât și uscat, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea și la prepararea sarmalelor.