FĂINĂ DE COCOS-500g
  • FĂINĂ DE COCOS-500g

FĂINĂ DE COCOS

10,80 RON
cu TVA
Ambalare
Cantitate

Disponibil la 250g, 500g si la1 kg

Făina de cocos este obţinut din pulpă proaspătă de cocos.Pulpa de cocos, după uscare şi degrasare este macinată fin, primind o textură similară făinei de grâu.

  • Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta. Profesionalism si incredere. Cumparati in deplina siguranta.
  • Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara. Va oferim o gama variata de produse de calitate superioara.
  • Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei. Livrare gratuita pentru comenzi ce depasesc 200 lei.

FĂINĂ DE COCOS

Ingrediente: făină de cocos

Făina de cocos este obţinut din pulpă proaspătă de cocos. Pulpa de cocos, după uscare şi degrasare este macinată fin, primind o textură similară făinei de grâu.

Ideal pentru copt, pentru gătit, se poate amesteca cu alte făinuri.

Informație nutrițională
Valori medii  / 100 g
Valoare energetica    1451kJ/ 351 kcal
Grasimi   15 g
  din care: Acizi grasi saturati    13,55 g
Glucide  13,6 g
   din care zaharuri:  11,6 g
Proteine: 17g
Fibre   47  g
Sodiu    0,11g

A se păstra la loc uscat şi răcoros.

A nu se utiliza după data expirării.

 

 


REŢETE CU FĂINĂ DE COCOS

 

Blat de tort cu făină de cocos

Ingrediente:

-        2 căni făină de cocos;

-        10 ouă;

-        350 gr zahăr brun;

-        250 gr unt la temperatura camerei;

-        1/2 linguriţă esenţă de vanilie;

-        1 cană pudră de cacao;

-        300 ml lapte;

-        1 linguriţă şi jumătate bicarbonat de sodiu;

-        1/2 linguriţă praf de copt;

-        1 linguriţă sare;

Mod de preparare:

            Într-un bol mai mare amestecăm ingredientele lichide astfel: untul se amestecă cu zahărul brun pănă compoziţia devine cremoasă, după care adăugăm treptat câte un ou amestecând continuu cu ajutorul unui mixer, iar la final adăugăm esenţa de vanilie. În alt bol amestecăm ingredientele uscate, după cum urmează: făina de cocos se amestecă cu pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea. În bolul cu amestecul lichid, tot cu ajutorul mixerului amestecă ingredientele uscate alternănd cu laptele. După ce am adăugat ingredientele uscate şi laptele mai  amestecăm încă 5 minute la viteză maximă până la omogenizarea completă a ingredientelor. Aluatul rezultat îl vom turna în două forme de tort de dimensiune medie, tapetate cu hărtie de copt şi vom coace în cuptorul preîncălzit la 170º C timp de 30-35 minute, în funcţie de cuptor.

            Blatul obţinut se umple cu cremă de vanilie, ciocolată sau după preferință.

 

Negrese cu făină de cocos

 

Ingrediente:

-        1/2 cană făină de cocos;

-        1/2 cană pudră de cacao;

-        1/2 linguriţă praf de copt;

-        1/2 linguriţă de sare.

-        5 ouă;

-        80 ml ulei de cocos sau unt topit;

-        180 ml miere de albine sau sirop de arţar;

-        1 linguriţă esenţă de vanilie;

-        2 linguri lapte de cocos sau lapte.

Mod de preparare:

            Făina de cocos, pudra de cacao, praful de copt şi sarea se amestecă într-un bol, iar separat de acestea în alt bol amestecăm ingredientele lichide: ouăle, siropul de arţar sau mierea, esenţa de vanilie şi laptele. În amestecul lichid amestecă treptat ingredientele uscate, amestecând până la omogenizarea ingredientelor, iar compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă mică de formă pătrată, tapetată cu hârtie de copt sau făină şi coacem în cuptorul preîncălzit la 170ºC timp de 25-30 minute. După coacere se lasă prăjitura la răcit în formă, după care se taie şi se pudrează cu zahăr pudră.

 

            Prăjitură cu făina de cocos şi suc de portocale

 

Ingrediente:

-        60 ml ulei de cocos;

-        6 ouă la temperatura camerei;

-        60 ml lapte de cocos;

-        6 linguri miere de albine;

-        1/2 linguriţă coajă rasă de portocală;

-        1/2 cană de făină de cocos;

-        1/2 linguriţă praf de copt;

-        1/2 linguriţă de sare;

-        sucul de la o jumătate de portocală de mărime medie.

Mod de preparare:

            Dacă uleiul de cocos este în stare solidă se va topi în cuptorul preîncălzit la 180ºC într-o tavă de mărimea 20x20, timp în care amestecăm ingredientele solide şi cele uscate.

            Se amestecă mai întâi ingredientele uscate, într-un bol astfel: făina de cocos, praful de copt şi sarea, iar în alt bol ingredientele umede: ouăle, laptele de cocos, mierea şi coaja rasă de portocală. Dacă uleiul de cocos s-a topit, scoatem tava din cuptor lăsăm uleiul să se răcească uşor, după care ungem întreaga suprafaţă a tăvii cu uleiul de cocos. În bolul cu ingredientele umede se adaugă amestecul din ingrediente uscate şi le amestecăm până compoziţia se omogenizează. Copmoziţia obţinută o turnăm în tavă şi lăsăm să se coacă timp de 35-40 de minute până prinde o culoare brun-aurie. După ce prăjitura s-a copt se lasă la răcit în tavă, iar mai apoi se scoate și se însiropează uniform cu sulcul de portocală.

 

 

Sri Lanka
4 Produse

Momentan nu exista review-uri pentru acest produs.

16 alte produse in aceeasi categorie:

Noutati in blog despre acest produs