Ulei de Cocos 1L

ULEI DE COCOS – 1 L – pentru gatit

Mai multe detalii

28,50 lei

» Adaugă la lista de dorințe

ULEI DE COCOS  -  Cantitate neta:  1 L

Pentru gatit si prajit, filtrat cu gust si miros neutru.

- ulei de cocos 100% natural, obtinut fara procedee chimice.

Uleiul de cocos se solidifica la temperaturi sub 25˚C,  acest lucru nu afecteaza calitatea produsului. Nu necesita pastrarea la rece. Grasimea cu acizi grasi de lungime medie, nu contine  acizi grasi trans. Ideal pentru prajit,  nu se oxideaza pana la 198˚C. Datorita continutului  aproape  de 50% acid lauric, are  efect antibacterian.Produs natural, fara aditivi.

Compozitie

Umiditate:

0,1g/100g

Proteine

0,2g/100g

Grăsimi

99,7 g/100g

Din care:Acizi grași saturați

94,3 g/100g

Sodiu

<0,01g/100g

Sare: (Sodiu x2.5)

<0,01g/100g

Energie

3692kJ /100 g

898 kcal/100g

Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj!   

Loc de provenienta: Indonezia

 











Citeste mai mult despre cocos :http://www.herbalsana.ro/blog/30-copacul-vietii-cocosul


COCOSUL

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creşte în zone tropicale şi este considerat nu numai o sursa de hrană dar şi un remediu în vindecarea anumitor afecţiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vieţii” datorită proprietăţilor şi întrebuinţărilor sale multiple, dar se cultiva şi în India unde poartă numele de „kalpa vrisha” care semnifică „tot ceea ce este necesar vieţii”, în Indonezia, Brazilia şi Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima caldă, tropicală ci şi în regiunile cu climă mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o înălţime de 30 de metri, ajunge până la 80 de ani şi poate produce până la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plantă apreciată şi se bucură de întrebuinţări multiple: remediu pentru diferite afecţiuni, sursă pentru o hrană şi băutură sănătoasă, până la fabricarea de coşuri, acoperiş pentru colibe şi nu în ultimul rând zahăr natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nucă de cocos şi au o gamă foarte variată de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (oţet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apă de cocos, lapte de cocos şi ulei de cocos.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se extrage din pulpa albă a nucii de cocos, care se zdrobeşte, se încălzeşte uşor pentru eliminarea uleiurilor, după care se presează şi se filtrează de eventualele urme de coajă. Acest proces ajută la obţinerea unui ulei pur, cu un gust neutru şi fără miros, care poate fi utilizat ca: leac pentru diferite afecţiuni, la gătit şi în industrii. O atenţie deosebită se acordă uleiului de cocos mulţumită acidului lauric pe care îl conţine, având efecte antivirale, antibacteriene şi antifungice, fiind util în stimularea metabolismului ajutând scăderea în greutate şi în afecţiuni hipotiroidiene. Conţinutul acizilor graşi din ulei are ca rol distrugerea bacteriilor ce cauzează: infecţii ale tractului urinar, al sinusurilor, ulcer gastric, pneumonie, carii dentare, precum şi distrugerea fungilor şi a virusurilor cauzatoare de: mononucleoză, herpes, gripă, hepatita C, pojar etc.

Conform cercetătorilor americani printre care se numără şi dr. Carolyn Dean, aceştia au ajuns la concluzia că uleiul de cocos are efecte benefice asupra pacienţilor cu SIDA. Din cercetări mai reiese că uleiul de cocos ajută la ameliorarea simpotemelor asociate afecţiunilor biliare, ajută buna funcţionare a ficatului şi a glandei tiroide, stimulează digestia, previne cancerul de colon şi reduce discomfortul asociat sindromului de colon iritabil. Se recomandă folosirea uleiului de cocos în cure de slăbire, la prevenirea obezităţii, scade colesterolul şi previne afecţiunile cardiovasculare, ajută la fixarea calciului şi al magneziului în oase, prevenind astefel osteoporoza, iar în afecţiuni renale contribuie la prevenirea infecţiilor urinare şi ajută la dizolvarea calculilor renali. Consumat în cantitate de 60% din totalul caloriilor zilnice nu prezintă nici un efect negativ, ba mai mult persoanele care au o dietă bogată în ulei de cocos au o stare de sănătate bună. Aici atragem atenţia că uleiul organic, presat la rece este recomandat a se consuma neprelucrat termic, iar cel rafinat utilizat la gătit şi prăjit. Se recomandă la gătit deoarece este un ulei stabil din punct de vedere chimic la căldură, care se oxidează doar la temperaturi de peste 190°C, şi chiar şi la acestă temperatureă nu supportă un proces oxidativ din care să rezulte substanţe nocive asupra organismului. Uleiul de cocos poate fi folosit şi în amestec cu uleiul de floarea soarelui. Doza zilnică recomandată din ulei de cocos este de 15grame, dar în caz de boală putem mării doza deoarece nu are reacţii adverse.

Uleiul de cocos în alimentaţie poate fi adăugat în: salate de legume, sotarea legumelor şi al fructelor de mare, prepararea ouălor şi a preparatelor din carne şi peşte, la moioneză şi popcorn. Diferenţa între uleiul de cocos şi untura de cocos o reprezintă doar temperatura la care se păstrează, deoarece la o temperatureă de sub 25°C uleiul de cocos se solidifică.

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ulei de Cocos 1L

Ulei de Cocos 1L

ULEI DE COCOS – 1 L – pentru gatit

Scrieți-vă părerea

Produse din aceeași categorie